Menu

Over ons

Toonaangevend in metaal

Onze expertise richt zich op carrosserie-, machine- en bruggenbouw.

de organisatie

Stracon Metaalwerken is een fullservicebedrijf in metaaltechniek. Onze expertise richt zich op carrosserie-, machine- en bruggenbouw. Wij doen in onze moderne fabriek in Oss meer dan produceren alleen. Bij ons ben je geen klant of leverancier, maar partner. Samen gaan we voor het beste eindresultaat, tegen een zo scherp mogelijke prijs. Zo maken wij het verschil!


Onze engineers zetten ideeën om in een passend ontwerp. Is er al een tekening? Dan beoordelen we die eerst op maakbaarheid en indien gewenst op verbetermogelijkheden voordat we gaan produceren. Stracon Metaalwerken beschikt over een ruime fabriek, ingericht voor zowel lichte als zwaardere constructies. Dankzij voortdurende procesoptimalisatie kunnen we direct aan de slag met de productie van bijvoorbeeld een machine, brug of carrosserie.

Bij ons ben je geen klant of leverancier, maar partner.
Roland van Oers

4

Lasrobots

45

Fantastische vakmensen

6000m2

Productieruimte

33.000 KG

Hijskracht

                                      Wat we doen

Bedrijfsbureau

Calculatie, werkvoorbereiding, inkoop, planning en engineering: het bedrijfsbureau is het startpunt van het productieproces. Als partner vind je hier je vaste aanspreekpunt. Daarnaast wordt van hieruit de fabriek aangestuurd.


Het productieproces willen we optimaal laten verlopen. We denken op ons bedrijfsbureau vanaf dag één met je mee over je wensen en de ideale oplossing. Onze insteek: het best mogelijke product tegen de scherpste prijs. Daarom beschikken onze medewerkers over de juiste hulpmiddelen zoals 3D-tekenprogramma’s en een ERP-systeem voor efficiënte processen, adequate planning en afstemming, en een goed inzicht in het productieproces.

Lees verder

Machinery

Of het nu gaat om laser-, autogeen- of plasmasnijden, zagen, boren, kanten, draaien of frezen; dankzij ons uitgebreide en geavanceerde machinepark hebben we voor iedere klus de juiste machine.


Alleen boor- of snijwerk nodig? Wij maken naast complete eindproducten ook halffabricaten. Al deze bewerkingen voeren onze medewerkers uit op een aparte afdeling binnen onze fabriek.

Lees verder

Lasserij

Via gecertificeerde lasmethoden verbinden we machinaal bewerkte onderdelen aan elkaar. Het lassen gebeurt zowel manueel als geautomatiseerd met behulp van robots. MIG/MAG-, TIG-, onderpoederdek- of elektrisch lassen; voor ieder materiaal en iedere dikte hebben wij de juiste apparatuur.


In onze lasserij lassen we naast staal ook rvs, aluminium en hoogwaardige staalsoorten. We beschikken over een groot aantal lascellen van verschillende afmetingen, waar we kleine en grote samenstellingen in enkelstuks of seriematig produceren. Met onze robots lassen we volledig geautomatiseerd. Hierdoor is continuïteit en een constante kwaliteit gegarandeerd.

Lees verder

Conservering

Poedercoaten, natlakken, thermisch of elektrolytisch verzinken; verleng de levensduur van je producten door te kiezen voor conservering. Bij onze vaste gecertificeerde partners is de afwerking in vertrouwde handen.


Of het nou om het coaten gaat van een klein beugeltje of het thermisch verzinken van een grote constructie, als partner van Stracon bent u óók zeker van de kwaliteit van de conservering.

Lees verder

Montage

Na de productie en conservering monteren wij op vakkundige wijze de halffabricaten of eindproducten. In onze speciaal daarvoor ingerichte montagelijnen maken we je product gebruiksklaar.


Liever geen omkijken meer naar de inkoop en levering van materialen? Wij nemen je graag het voorraadbeheer uit handen. Zo werken we voor onze partners nog effectiever én tegen een zo laag mogelijke kostprijs!

Lees verder

Transport

Is het product gereed of klaar voor conservering? Dan gaat het naar een van onze gespecialiseerde partners. Het transport verzorgen wij in eigen beheer, met eigen transportmiddelen.


Met trekker en oplegger, bakwagen of bestelbus zorgen wij ervoor dat onze partner op tijd zijn producten in huis heeft. Ook om het transport hoeven onze partners zich dus geen zorgen te maken!

Lees verder