Menu

Mini-shovels

TYPE
VoertuigtechniekVoor de productie van diverse soorten mini-shovels heeft Stracon met haar klant de handen ineen geslagen om een mini-shovel lijn in de fabriek te creƫren. In deze lijn komt een mini-shovel als stalen plaat binnen en rijdt deze uiteindelijk compleet geassembleerd de deur uit.


Om een snelle reactietijd te garanderen implementeert Stracon lean-manufacturing in de vorm van een Kanban proces. Dit visuele- en zelfsturende proces zorgt voor nivellering in de planning en een voorraad van machines, welke na afname in de gewenste klant specifieke kleur gecoat worden en bij Stracon gemonteerd worden. Voor het monteren heeft Stracon een aparte assemblagehal ingericht, waar de machine compleet opgebouwd wordt, inclusief elektrotechniek en hydrauliek. Buiten het voordeel van een korte doorlooptijd biedt dit proces Stracon ook een rustige manier van werken.


Een shovel komt bij ons als plaat binnen en rijdt, na voorbewerking, lassen, conserveren en monteren, de fabriek uit! Hiermee is dit product het perfecte voorbeeld van hoe Stracon met haar relaties meedenkt en deze dus ook liever beschouwt als 'partners' dan klanten.