Menu

ISO EN 1090 Certificering

DATUM
Maart 2017
KLANT
Stracon
TYPE
Certificering door TÜVSinds 1 juli 2014 dienen alle onderdelen van staalconstructies voorzien te zijn van een CE-markering volgens EN 1090. Alle staal- en/of aluminium verwerkende bedrijven zijn hierdoor verplicht om EN 1090 te certificeren. Stracon voldoet sinds begin 2014 aan deze nomering.


Producenten en fabrikanten dienen daarnaast te beschikken over een Fabrieks Productie Beheersing, ofwel Factory Production Control (FPC)-certificaat, op basis van EN 1090. Met dit certificaat toont de fabrikant aan dat hij aan de gestelde eisen voldoet en mag hij een CE-markering op zijn product aanbrengen. Bij certificering van het FPC wordt gekeken of de werknemers, de productiemiddelen en de locatie van het bedrijf voldoende zijn voor een CE-markering.


De EN 1090 is een Europees erkende normering die het kwaliteitssysteem van het productieproces aantoont. Het systeem kent vier niveaus en wordt steeds vaker vereist door opdrachtgevers. Vanaf maart 2014 is Stracon uitvoeringsklasse EXC3 gecertificeerd, wat staat voor productie met uitgebreide kwaliteitseisen. Sinds maart 2015 is Stracon ook EXC4 gecertificeerd, wat inhoudt dat wij de meest hoogwaardige staalconstructies mogen produceren. Hiermee hoort Stracon in Nederland tot een select groepje fabrikanten die volgens deze certificering mag produceren!


Met de her-auditering maart 2017 door de TÜV Rheinland is aangetoond dat Stracon wederom aan de gestelde kwalieitseisen voor de EN 1090 EXC4 voldoet. Om zich voor te bereiden op deze jaarlijkse audit houdt Stracon twee maal per jaar een interne audit, uitgevoerd door twee daarvoor aangewezen werknemers


Daarnaast is in maart 2017 ook onze certificering voor de EN-ISO 3834 verlengd. Deze internationaal erkende normering geeft het kwaliteitssysteem van het lasproces aan.


Voor verdere informatie over onze certificeringen, zie 'innovatie & werkwijze'!